(0)
    UA
logo-desktoplogo-mobile
Твій кошик порожній
Але це ніколи не пізно виправити :)

Українська стійка мода

Творчість не має кордонів, і мода - одне із найкращих прикладів. Це буквально мистецтво, яке можна вдягти та носити. До того, зараз настав час для усвідомленого життя. Мода не є винятком. Кожен бренд має свій унікальний спосіб принести цінність у концепцію стійкого розвитку. Тут ми зібрали кілька дивовижних українських дизайнерів, які пропонують поєднання креативності та стійкості.

Творчість не має кордонів, і мода - одне із найкращих прикладів. Це буквально мистецтво, яке можна вдягти та носити. До того, зараз настав час для усвідомленого життя. Мода не є винятком. Кожен бренд має свій унікальний спосіб принести цінність у концепцію стійкого розвитку. Тут ми зібрали кілька дивовижних українських дизайнерів, які пропонують поєднання креативності та стійкості.

RCR Хоменко

У 2011 році був створений бренд Yasi Khomenko, натхненний казковими, яскравими веселими принтами. У чому його " екологічність " ? Головна ідея бренду – утилізація. Яся продовжує шукати унікальні скарби в економ-магазинах та дає їм друге життя, додаючи своє особливе дизайнерське бачення. При створенні чергового шедевру використовуються оббивка меблів, штори та старий одяг. Буквально кожен предмет існує в єдиному екземплярі, що робить його по-справжньому унікальним.

З найпершої колекції бренд заявив про своє ставлення до навколишнього середовища і досі не здає своїх позицій, щорічно радуючи креативними колекціями, яскравими образами та усвідомленою позицією на користь екології.
Твори RCR Khomenko неодноразово з'являлися на сторінках Harper's Bazaar. І це не дивно – оригінальність, актуальність та креативність бренду RCR Khomenko нікого не залишить байдужим.

Ксенія Шнайдер

Неймовірна пара Ксенія та Антон Шнайдер розпочали свій шлях у 2015 році, коли створили джинси, куртки та топи із вінтажного деніму чи спортивних костюмів. Наразі ім'я бренду Ksenia Schnaider викликає повагу та захоплення не лише в Україні, а й далеко за її межами.
Чи чули ви про їхню візитну картку "demi denims"? Це унікальна модель – джинси скінні та кюлоти в одному флаконі. Багато знаменитостей, у тому числі й закордонних, полюбили demi denims. Для створення одного такого дизайнерського дива потрібно 2-3 пари джинс, які ретельно шукають у магазинах економ-класу.


ДНК бренду Ksenia Schnaider – екологічність, що цілком очевидно, адже виробництво практично безвідходне та мінімально екологічно затратне. Джерелом сировини є готові та часто непотрібні джинси. Плюс у тому, що всі рештки від виробництва йдуть на виготовлення інших моделей.
Відмінною рисою бренду є напрочуд гарна асиметрія, незвичайні форми та ефект одягу "виворіт". Одяг бренду Ksenia Schnaider легко змушує звичайне виглядати смачно, яскраво та незвично.

Джерело зображення: журнал Calvert

До речі, нещодавно The New York Times запросив Ксенію взяти участь у круглому столі, присвяченому екологічності та сталому розвитку моди.

U-R-SO

Молодий бренд, заснований 2016 року, займається створенням купальників. Близько року тому U-R-SO вирішили приєднатися до стійкої моди та зробили це досить незвичайним для українського світу моди способом. Вони створюють купальники із пластику та сміття, які надходять прямо з дна океану.
U-R-SO позитивно впливає на очищення світового океану – це по-перше. По-друге, вони займаються безвідходним виробництвом. І, по-третє, вони просто створюють стильні купальники. Бренд також вважає, що краще купити один якісний купальник із довгостроковою перспективою, ніж кожен сезон міняти вбрання для відпустки.
Зараз існує лише одна лінія екопродукції, але в майбутньому творці планують повністю присвятити свій бренд свідомій моді.

Платформа Restyleme  відкрита для співпраці з екологічними брендами. Завжди є час зробити світ кращим.

Фото: bestin.ua

Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід шопінгу та проаналізувати наш трафік. Натискаючи кнопку "Прийняти", ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.